Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Κακή Συγκομιδή


Οι απανωτές συμφορές που βρήκανε εκείνη τη χρονιά το χωριό δεν είχαν προηγούμενο. Πρώτα πλημμύρισε το ποτάμι κι έπνιξε τον λιβαδότοπο που τροφοδοτούσε την περιοχή με κάθε λογής φρούτα και ζαρζαβατικά. Μετά έπεσε η επιδημία που χτύπησε πρώτα τα γουρούνια, μετά τις αγελάδες και μετά τις κότες. Δεν έμεινε τετράποδο για τετράποδο ζωντανό στο χωριό. Έγινε βέβαια κι ένα γερό ξεσκαρτάρισμα γιατί μέχρι πριν από λίγο καιρό τα γουρούνια ήταν τόσα πολλά που δεν άφηναν κανέναν να ησυχάσει με τα γρυλλίσματά τους. Αλλά αυτό δε σήμαινε απαραίτητα ότι έπρεπε ντε και σώνει να ξεκληριστεί όλη η χοιρογενιά λες και επρόκειτο για καμιά αιμοβόρα συμμορία που ήταν ανάγκη να εξαρθρωθεί. 

Η κορωνίδα όλης αυτής της κακοτυχίας ήταν που κάποιος έκλεψε τη μοναδική νεκροφόρα του χωριού κι όλοι άρχισαν να κρατάνε με νύχια και με δόντια τους γέρους να μην πεθάνουν γιατί μετά δεν θα είχαν πώς να τους κουβαλήσουν. Δεν ήταν δυνατό να είναι όλα αυτά συμπτώσεις - σίγουρα κάποια κατάρα είχε πέσει στο χωριό. Η τοπική πολίτσια έτρεχε και δεν έφτανε και φυσικά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα μπροστά σ' όλες αυτές τις απανωτές καταστροφές. 

Μέχρι που μια μέρα ο ήλιος ανέτειλε από τη Δύση κι έσπασε η κατάρα. Ξεπετάχτηκαν τότε τα πιο ζουμερά φρούτα στον λιβαδότοπο και γεννήθηκαν κάτι γουρουνάκια και κάτι μοσχαράκια αφράτα και τρυφερά. Τόσο πολύ πήρε τα πάνω του το χωριό που οι κάτοικοι άρχισαν να μεγαλαυχούν χωρίς καμιά ταπεινότητα, σε βαθμό που κάποιοι φοβούνταν ότι και πάλι θα έπεφτε στην περιοχή τους μια νέα κατάρα για να τους τιμωρήσει για την αλαζονεία τους.


Παιχνίδι άσκησης ύφους με χρήση των λέξεων: ΝΕΚΡΟΦΟΡΑ, ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ, ΜΕΓΑΛΑΥΧΩ, ΓΡΥΛΛΙΖΩ, ΞΕΠΕΤΑΓΜΑ, ΚΟΡΩΝΙΔΑ, ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ, ΛΙΒΑΔΟΤΟΠΟΣ, ΣΥΜΠΤΩΣΗ, ΠΟΛΙΤΣΙΑ (τυχαία επιλογή δέκα λέξεων από το λεξικό)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Το Ισοπεδωμένο Κοιμητήριο (Thomas Hardy)

Η παλιά εκκλησία του Σεν Πάνκρας  «Θυμάσαι τότε που βρήκαμε εκείνον τον άντρα με τα δύο κεφάλια στου Σεν Πάνκρας;» Αυτά τα λόγια ενός φίλου ...