Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Blackwater


Το μπάζωμα του ποταμού κράτησε αρκετές μέρες γιατί ο δήμαρχος δεν είχε τη συναίνεση των κατοίκων και κάθε τρις και λίγο εμφανιζόταν στις όχθες και μια νέα ομάδα διαμαρτυρίας που απαιτούσε να σταματήσει αυτή η αδιανόητη οικολογική καταστροφή. Όχι πως ίδρωνε το αυτί του - τού έφτανε να κάθεται στην αναπαυτική του πολυθρόνα και να βλέπει τη σημαία του δήμου να καμαρώνει κυματιστή έξω από το παράθυρο του γραφείου του, με την ψευδαίσθηση του μεγαλείου να φουσκώνει όλο και περισσότερο το εγώ του. Ήξερε ότι κάποιοι - όνομα και μη χωριό - τού ροκάνιζαν την καρέκλα αλλά μόλις κατάφερνε να έχει στα χέρια του αποδείξεις, θα έστελνε τους μπράβους του να τους ρίξουν ένα βρομόξυλο που θα το θυμούνταν για όλη τους τη ζωή.

Είχε πολλούς εχθρούς στην περιοχή, γι' αυτό και αμέσως πήγε το μυαλό του στην δολιοφθορά όταν ήρθε στο φως ένα μακάβριο εύρημα από τον βυθό του ποταμού. Βέβαια η περιοχή είχε υψηλή εγκληματικότητα από παλιά, αλλά κι αυτό δεν δικαιολογούσε τα πέντε πτώματα που ανακάλυψαν μια μέρα οι εργάτες, στοιβαγμένα σε έναν υγρό, ομαδικό τάφο στον πάτο.

Ακούγοντας το φρικτό νέο, ο δήμαρχος έγινε θηρίο. Δεν τον ενδιέφερε φυσικά να μάθει την ταυτότητα των θυμάτων, ούτε και σοκαρίστηκε από την είδηση. Διέταξε αμέσως να γίνει καύση των νεκρών με άκρα μυστικότητα και συνοπτικές διαδικασίες, απείλησε τους εργάτες να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό, διαφορετικά θα φρόντιζε να είχαν την ίδια τύχη, και ορκίστηκε να εκδικηθεί αυτοπροσώπως αυτούς που θέλησαν να τον βλάψουν τόσο απροκάλυπτα. Έτσι και άνοιγε το βρομόστομά του, δεν τους ξέπλενε ούτε ο Ιορδάνης ποταμός.


Παιχνίδι άσκησης ύφους με χρήση των λέξεων: ΚΥΜΑΤΙΣΤΟΣ, ΜΠΑΖΩΜΑ, ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΡΟΚΑΝΙΖΩ, ΠΑΛΙΑ, ΒΡΟΜΟΣΤΟΜΑ, ΚΑΥΣΗ, ΒΡΟΜΟΞΥΛΟ, ΜΕΓΑΛΕΙΟ (τυχαία επιλογή δέκα λέξεων από το λεξικό)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Το Ισοπεδωμένο Κοιμητήριο (Thomas Hardy)

Η παλιά εκκλησία του Σεν Πάνκρας  «Θυμάσαι τότε που βρήκαμε εκείνον τον άντρα με τα δύο κεφάλια στου Σεν Πάνκρας;» Αυτά τα λόγια ενός φίλου ...