Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Rift


Έτσι όπως έβλεπα την πυκνοκατοίκητη πόλη από την κορυφή του πύργου, αναρωτιόμουν αν όλοι αυτοί οι άνθρωποι εκεί κάτω που κοιμούνταν τον ύπνο του δικαίου είχαν συναίσθηση της ματαιότητας της ύπαρξής τους και αν θα έπαυαν τελικά ποτέ να ασχολούνται μόνο με τον εαυτό τους με τόσο εγωιστική μανία. Δεν είχα ποτέ συναντήσει ούτε έναν απ' αυτούς που να είναι έστω και λίγο περίεργος να μάθει τι κρυβόταν πίσω από την πόρτα του πύργου - είχαν απλά αποδεχτεί την ύπαρξή του και παρ' όλο που παραδέχονταν στις μεταξύ τους συζητήσεις ότι ήταν μια αρχιτεκτονική παραφωνία, δεν είχαν καν σκεφτεί να ερευνήσουν το πώς βρέθηκε ξαφνικά να δεσπόζει πάνω από την πόλη τους, λες και μια υπερφυσική δύναμη τον φύτεψε εκεί από τον ουρανό - ή πάλι, μπορεί και να είχε ξεφυτρώσει από το χώμα.

Δεν έκοβα κανέναν τους για τόσο έξυπνο ώστε να πάει το μυαλό του λίγο παραπέρα, αλλά προφανώς και όλα όσα είχαν κουτσά - στραβά διδαχτεί στο σχολείο είχαν σβηστεί  από το μυαλό τους και τίποτα δεν ήταν ικανό να ταράξει τον πνευματικό τους λήθαργο. Είχαν συμβιβαστεί με την ύπαρξη του πύργου ανάμεσα στα σπίτια τους, είχε γίνει μέρος της πόλης, ένα έγκλεισμα που συνυπήρχε με τους κατοίκους της πόλης και την καθημερινότητά τους. Από την άλλη, πάλι, είχαν ταραχτεί τόσο πολύ με την επιδημία του πνευμονιόκοκκου που θέριζε την περιοχή, που ο,τιδήποτε άλλο τους φαινόταν ανάξιο συζήτησης.

Κάθε φορά που δοκίμαζα να τους επιστήσω την προσοχή στην ύπαρξη του πύργου, με αντιμετώπιζαν με τόση οργή, που ένιωθα σαν τον δύτη που κάποιος απειλεί να τον αποσυνδέσει από το μηχανοκάικο που τον κρατάει ζωντανό. Μόνο εγώ είχα τολμήσει να μπω μέσα στον πύργο, και αυτά που είχα δει εκεί ήταν ανάγκη να τα πω και στους άλλους, ακόμα κι αν εκείνοι δεν είχαν καμία απολύτως διάθεση να με ακούσουν.


Παιχνίδι άσκησης ύφους με χρήση των λέξεων: ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ, ΕΓΩΙΣΤΙΚΟΣ, ΠΑΥΩ, ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ, ΕΓΚΛΕΙΣΜΑ, ΠΥΚΝΟΚΑΤΟΙΚΗΤΟΣ, ΔΙΔΑΣΚΩ, ΚΟΒΩ, ΠΝΕΥΜΟΝΙΟΚΟΚΚΟΣ, ΜΗΧΑΝΟΚΑΪΚΟ (τυχαία επιλογή δέκα λέξεων από το λεξικό)

*Rift=ρωγμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Το Ισοπεδωμένο Κοιμητήριο (Thomas Hardy)

Η παλιά εκκλησία του Σεν Πάνκρας  «Θυμάσαι τότε που βρήκαμε εκείνον τον άντρα με τα δύο κεφάλια στου Σεν Πάνκρας;» Αυτά τα λόγια ενός φίλου ...